· 

Zomerzon en hoog bezoek

Er lijkt geen einde aan de zonnige dagen te komen... verhitte gezichten komen de winkel binnen, waar het zo mogelijk nog warmer is .
Sorry, een flitsende airco heeft dit winkeltje niet. Het is er wel gezellig, met leuke bijzondere spullen, een kan onbeperkt koud muntwater en natuurlijk wat lekkers te snoepen. Dat hoort bij Tante Kee namelijk. Sommigen van jullie weten de weg dan ook prima te vinden voor een kopje thee met een zoetje en een gezellig gesprek.
Na mijn week vakantie (wat als een eeuwigheid geleden voelt) werd het hoogtijd de lege gaten in de winkel aan te vullen.
Na een dag sjoksen in de bloedhitte weer leuke spullen gevonden die ik een aanwinst vond voor de winkel.
Er zitten altijd wel dingen bij waarvan de een zegt; 'Miran, hoe heb je dat nou kunnen kopen? Bespottelijk'! En de volgende dag komt er een dame die er zo verliefd op is dat ze het niet kon laten staan.
En zo ontstaat er vanzelf een diversiteit.

Ik vind die zomervibe op zich hartstikke leuk, maar wanneer over een paar maanden de wolken zich weer samenpakken en zorgen voor een natte, winderige en koude sluier... ja dan ben ik toch ook wel weer in mijn elementje hoor!
Ik kan niet wachten Tante Kee onder te dompelen in een warme deken. Met kaarsjes, vachtjes en plaids. Harige kussens en warme kleuren. Waar de kruidige pompoen en kaneel kaarsjes je meteen een veilig gevoel van 'hé, ik ben weer fijn thuis' geven.
Dat dus. Ik heb er nu al zin in.
Tot die tijd ontsteek ik gewoon de kaarsjes in de winkel, steek een van de fijne geurkaarsjes aan, negeer de zomer een beetje.
Want gezelligheid kent geen tijd.

Dat vinden ook de vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen. Gedurig heb ik hier een dametje of een, twee zitten die gewoon even gezellig bij de mama van Lisa komt kletsen.
Dametje 1; 'poeh, wat is het warm weer!'
Dametje 2; 'nou, het is dorstig weer. Poeh wat heb ik een dorst'.
Ik; 'willen jullie soms wat drinken meiden'?
Dametje 1 en 2 in koor; 'JA'!
Supergezellig toch? Dat vervolgens mijn schaaltje met nougat (voor de klanten) stiekem leeg is gesmikkeld neem ik maar voor lief

Ze mogen me helpen met het uitblazen van de kaarsjes, want het sluitingstijd.
De mama van Lisa gaat ook genieten van het mooie weer, want het is tenslotte zomer, en deze mooie dagen moeten we koesteren. Manlief zal de BBQ inmiddels wel hebben roken schat ik zo in. Da's een voordeel, met mooi weer (hmmm...eigenlijk ook met iets minder mooi weer) hoef ik niet vaak te koken in het weekend want man houdt van smeulende kooltjes en rokende stukken vlees.
Natuurlijk, ik maak er wel een groen blaadje bij want ik kan vaak wanneer de zomer nog goed en wel moet beginnen geen BBQ meer zien.
Met het gevolg dat man bij de BBQ een topavond beleeft en ik met de kids van iets groens geniet.
Nou ja, zo is iedereen blij.
De voetjes kunnen omhoog, koud bubbeltje erbij, zwemmende kinderen en natuurlijk die rokende BBQ.

Die zomer, die is eigenlijk toch ook wel lekker hoor!

Geniet van het weekend! Liefs, Miranda