· 

Blote barbies en zonnestralen

Aan het begin van de week werd ik verrast door een bui. Zowaar, na weeeeeken geen regen meer te hebben gezien werd ik verrast. Natuurlijk was ik net even 10 minuutjes de deur uit waardoor mijn halve inboedel nat regende. Het water stond in mijn fotolijstjes.

Mocht je je afvragen wat mijn halve inboedel buiten deed, het kwam uit de schuur want we zijn aan het opruimen thuis. Dat moet zo af en toe. Maar dat doe je niet zomaar even. Daar moet je voor in de opruim mood zijn! Zo'n bui dat je denkt, hoeveel kan een mens verzamelen? De bezem ging ook door het speelgoed, wat natuurlijk niet helemaal zonder slag of stoot ging want dochter lijkt op moeder. Het verbaasde me dan ook helemaal niks dat ik toch weer spullen in huis tegenkwam die ze stiekem uit de dozen had gevist. Die had ik toch in de doos voor de kleedjesmarkt gestopt??? Ze hebben op school van dochter en zoon elke donderdag voor de zomervakantie een heuze kleedjesmarkt op het schoolplein. Wat dus inhoud dat ik drijfnat van het zweet in de brandende zon met het geselecteerde speelgoed van mijn kinderen aan het venten was (6 dozen vol...). En wat houd je eraan over? 30,- en een verbrand hoofd.

En dat geld moest verdeeld worden over het kroost want dat had ik beloofd. De eerste uitgaven had dochter natuurlijk al op haar naam staan voordat de eerste euro nog verdiend moest worden. Want je snapt, ik stond bij de handel en dochter was op schattenjacht. En dat je dan dankzij dochter met meer spullen naar huis gaat dan dat je gekomen bent is ook best knap eigenlijk (mam! Een hele doos vol barbiespullen voor maar 2,-! Ohw, zijn het geen blote barbies, Lisa, met afgeknipte haartjes en make-up van stift? Nee mam! Nou, da's geen geld inderdaad, koop het maar!). Dus reed ik weer met mijn auto nog voller terug naar huis, waar het weer uitgeladen moest worden. Hoewel... ik had met man afgesproken dat al het niet verkochte speelgoed naar de kringloopwinkel zou gaan. Meteen. Zou. Gaan. 

Maar he, ik ben een vrouw. Dat is toch ook zonde om het zo weg te brengen! Nu rijd ik al 3 dagen rond met een auto vol speelgoed (echt waar) totdat ik een keuze heb gemaakt want man wil het niet meer in de garage hebben. Whahaha. Op naar de volgende kofferbakmarkt misschien!

 

Afgelopen week had ik dus wat zomertijden ingevoerd. Van 10.00 - 13.00 uur was Tante Kee open, wat mij de gelegenheid gaf om de choas die zo'n laatste schoolweek met zich meebrengt de baas te blijven. Kadootjes werden ingepakt om de juffen en meester te bedanken voor de geweldige begeleiding. Nodig? Nee, zeggen sommigen, maar het is toch altijd leuk om een extra blijk van waardering te krijgen? 

Ook zette ik het recept van een verrukkelijke cheesecake online. Als je zin hebt om aankomende week iets lekkers te maken: aanrader!

Terwijl bij Tante Kee de zomerse nummers uit de speaker rollen en ik stiekem tussendoor even een klein dansje waag is het buiten nog steeds 's zomers. Heerlijk. Hopelijk blijft het voorlopig even zo. De aankomende 6 weken in ieder geval, als ik het toch voor het zeggen zou hebben. Zodat de kinderen de kans krijgen marshmallows te roosteren boven een vuurtje buiten, lekker buiten kunnen spelen en kunnen zwemmen. Zodat de diehard kampeerders die lef genoeg hebben om in Nederland te kamperen de vakantie van hun leven hebben. We zullen maar hopen. 

Ik wens jullie allemaal een heerlijke vakantie toe, wat voor weer het ook wordt, waar de reis ook heengaat of misschien blijf je wel thuis om van je huis iets moois te maken zodat je er straks super gezellig bij zit.

Want het najaar.... dat is het voordat je er erg in hebt...

Maar eerst GENIETEN! 

 

Liefs, MIranda