· 

Taart van Tante

Het aftellen is begonnen...

Voor veel mensen begint volgende week de vakantie, nou ja.... de scholen krijgen vakantie, voor ons als ouders is het nog maar te bezien of je over vakantie kan spreken. De eerste weken zijn je kinderen nog steeds vroeg wakker (net als ik), willen ze 's morgens voor een schermpje zitten (maakt niet uit wat, als het maar beweegt en geluid maakt. En als ik iets vraag heb ik nog beweging, nog geluid!), krijg ik ze met geen mogelijkheid de pyjama uit, ruzien ze elkaar de tent uit en krijg ik steevast om 7.00 uur 's morgens aan mijn bed de vraag; 'mama, wat gaan we vandaag doehoen'? Die ik met mijn droge mond en 1 oog open werkelijk nog niet beantwoorden kan. Pas als ik weer bij mijn positieven ben en me realiseer dat we nog 5 weken te gaan hebben antwoord ik; 'jongens, ik ben niet van het animatieteam'!

Maar het wordt pas echt gruwelijk als het regent. We hebben al zoveel zon gehad dat het me niet zou verbazen als het de hele zomervakantie gaat regenen.

Ach natuurlijk, het is niet alleen maar kommer en kwel, alleen wanneer ik het net leuk begin te vinden en iedereen eindelijk aan al die vrije tijd gewent is geraakt zijn we 6 weken verder en moeten ze weer naar school. Waarop ik weer denk,'poeh, alles weer op tijd......'

Maar zover is het nog niet! Eerst de vakantiemodus zien te vinden! 

 

Want de scholen krijgen vakantie, wij trekken massaal naar andere oorden en ook Tante Kee doet het een tandje rustiger.

Toen ik vanmorgen mijn winkeltje binnenkwam had ik het idee alsof ik al in zo'n hete caravan zat waar de zon de hele dag op had geschenen, ken je die warmte? Dat je bijna geen adem kan halen?

Dat dus. In de winkel. Toen bedacht ik me, dat het voor volgende week best een goed idee zou zijn om een vakantierooster in te lassen. Want die middagen....zitten jullie toch lekker met de voetjes in een teil koud water? Met een boekje op schoot en een koud drankje binnen handbereik?

Dat zou ik wel doen namelijk. En dat ga ik ook doen. Volgende week is Tante Kee open van 10.00 - 13.00 uur! 

 

 

Zomertijden in de winkel wil niet helemaal zeggen dat ik stil zit, want ik ben ondertussen al volop met het najaar bezig. Met het smeden van snode plannetjes.

Ik wil het assortiment aanpakken en het aanbod en de styling najaar- en winterproof maken. En daar is voorbereiding voor nodig. Vooral als je net 6 weken open bent en je echt merkt dat zoiets nog moet groeien. Dat wel en dat niet, daar meer van en dat minder, dat moet anders en... en zo blijf je bezig en ontwikkelen.

Afgelopen week ben ik eerst op pad gegaan om de vintage voorraadblikken uit India in te kopen. Die zijn leuk. En dat hebben jullie ook ondervonden, bleek de afgelopen weken. De stapel originele voorraadblikken bij de leverancier begint al aardig te slinken omdat ene Tante Kee elke keer de originele oude mooie exemplaren ertussenuit pikt.... ;-) Vindt je ze leuk, aarzel dan niet want er zijn er niet veel meer en op=op. 

 

Vrije middagen betekenen ook dat je weer eens tijd hebt voor andere dingen. Eindelijk heb ik de website van Tante Kee in orde gemaakt! Hierop vind je alles wat de winkel aangaat en zit er ook een aparte knop om een kijkje op mijn blog te nemen. Daar vind je de Week van Tante Kee, maar ook lekkere zoetrecepten (nou ja, de eerste staat er op) onder de knop Taart van Tante.

Tante Kee staat voor (kleine) geluksmomentjes en daar hoort genieten van iets lekkers ook zeker bij. Vandaar dat ik je zo nu dan een lekker recept voor een toetje of taart aanbiedt, wat de moeite van het maken waard is. Want een goede taart is de zonde waard!

Het zijn recepten die niet moeilijk zijn om te maken en die het samenzijn, het thuisgevoel extra benadrukt! Iets wat Tante Kee heel belangrijk vind!

Ik vond dat er een eer toegekent moest zijn aan het eerste blogrecept en heb gekozen voor een taartje voor 8-11 personen, die zowel voor bij de thee als dessert kan dienen. Een taartje die met deze temperaturen extra lekker fris is. Een taartje die ik zelf bedacht heb en waar ik stiekem dus best een beetje trots op ben.

Mijn oogappeltje zeg maar. Ik ben namelijk dol op limoncello en heb daar een charmant Charlotte taartje van gemaakt. Het recept staat dus online onder de knop blog bij categorie Taart van Tante en een echte aanrader!

Nu we het toch over eten hebben, daar weet foodblogger Annemiek van Keukenliefde alles van! Mijn lieve vriendinnetje waar ik zo trots op ben heeft haar eerste kookboek geschreven die in oktober dit jaar uitkomt. Keukenliefde kookt no nonsense. Geen gezeur met slagroom- en suikervervangers. 

Heb je zin in een stuk taart, eet dan dat stuk taart maar zorg dat het de moeite van het zondigen waard is. Nou, dat zit met haar recepten wel snor want je maakt ze graag hoor, ik beloof het!

Natuurlijk kun je het kookboek die tegen die tijd bij Tante Kee kopen! Ik deelde de cover afgelopen week al op Facebook en die ziet er al veelbelovend uit! Ze doet alles zelf, het bedenken van de recepten, de bereiding, de styling en de fotografie... natuurlijk is haar gezin ook nauw betrokken met haar passie, want zo'n succes, daar heb je de steun van je gezin bij nodig. En zo is het een heel persoonlijk kookboek geworden, ik kan niet wachten hem te zien! Tot die tijd kunnen we ons nog steeds wenden tot haar succesvolle foodblog www.keukenliefde.nl. Want daar gaat ze natuurlijk gewoon mee door!  

 

Hmmm, nu we het toch over eten hebben.... ik geloof dat ik iets lekkers ga maken voor morgen! Als het een succes is zie je hem volgende week vanzelf op het blog van Tante Kee verschijnen! 

 

En mocht je besluiten de Charlotte met limoncello te maken, deel hem dan met mensen die je lief hebt! 

Ik wens jullie een heerlijk en smakelijk weekend toe! 

 

Liefs, Miranda